Шимунджа: Чувствам се много добре в Разград, градът е тих и спокоен, дава възможност за концентрация на треньорите и футболистите

Чувствам се много добре в Разград, градът е тих и спокоен, дава възможност за концентрация на треньорите и футболистите, имаме всичко, от което имаме нужда. Така отговори на въпрос на феновете наставникът на „Лудогорец” Анте Шимунджа. Срещата с него, с капитана Антон Недялков, с изпълнителния директор Ангел Петричев и с футболистите Каули и Текпетей бе част от традиционния събор на феновете. Проведе се в паузата между квалификационната част от фенския турнир и полуфиналните срещи.

В турнира се пуснаха и професионалисти – техническият директор Козмин Моци подкрепи фен-клуба от Чикаго, игра в защита заедно с участника в риалити предаването „Игри на волята” Веско Панчев, но вкара и няколко гола. Тимът им обаче не стигна до полуфиналите. В подкрепа на друг от отборите на вратата застана Владислав Стоянов.

Общо 10 тима участваха в турнира, финалът е в късния следобед.

Срещата с футболистите и треньора започна с награждаване на най-добрия футболист за месец април – Текпетей и за сезона – Антон Недялков. Феновете имаха доста въпроси, както за подготовката на тима и предстоящите срещи от евротурнирите, така и за вътрешното първенство, питаха и по лични теми, като този за отношението им към живота в малкия град. На този въпрос отговори и Антон Недялков, като сподели, че самият той е също от малък град Ловеч и смята Разград за спокоен град с позитивни хора, чудесен за отглеждане на деца.

Анте Шимунджа изрази задоволство от усилията на футболистите, положени по време на подготовката, не пое обаче ангажимент да прогнозира до къде ще стигне тимът в евротурнирите. Футболистите са в добра форма, имаме качество да постигнем високо ниво – заяви треньорът. Че ще се раздадат, както в евротурнирите, така и във вътрешното първенство. Няма значение с колко точки ще спечелим първенството, важното е да сме първи – заяви Недялков в отговор на въпрос. Петричев пък увери феновете, че гази година и Купата на България ще е приоритет за „Лудогорец”. Шимунджа не сподели кой е любимия му футболист, само каза, че той вече не играе, но футболистите обявиха своите кумири. За Недялков това Серхио Рамос, за Каули – бразилеца Роналдо Луиш Назарио де Лима-Феномена, а за Текпетей – Кристияно Роналдо.

Шимунджа изтегли печелившия от томболата сред феновете, участвали в турнира – фланелка с автографи на всички футболисти. Спечели я един от малките фенове от Русе – Илкай.
Награди – шалчета – получиха и феновете, запознати най-добре с историята на клуба. Въпросите зададе авторът на книгата „Историята на „Лудогорец” Цветан Димов. Сред най-добрите познавачи на историята на разградския футбол бе и заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той отговори правилно на въпроса „Къде първият футболен отбор в Разград „Ботев” е провеждал тренировките и мачовете си?”. Зам.-кметът правилно предположи, че в началото на 20 век не е имало много спортни съоръжения в Разград и вероятно футболистите са играели на колодрума, което се оказа верният отговор.

Два плакета връчиха от ръководството на Фен клуба в Чикаго. За сплотяване на фен клубовете, за интелигентните коментари и за популяризирането на „Лудогорец” по света плакет от чикагските фенове получи Ангел Петричев,  а за организацията на впечатляващата хореография – Драгомир Павлов.

Албум със снимки от турнира ВИЖТЕ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *