Шест сигнала в полицията за изборни нарушения

Звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград са издали в изборния ден 11 удостоверения  на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Искане за издаване на такова удостоверение гражданите можеха да подадат до 19.00 часа днес. От началото на изборния ден до финала са издадени 5 удостоверения за гласуване в Разград, четири в Исперих и две в Лозница.

До 19.30 часа днес служителите на „БДС“ връчваха новоиздадени лични карти, за които граждани са подали заявления през седмицата. От общо 32 документа в Разград са връчени 2 лични карти, в Исперих – 14, в Кубрат – 5 и в Лозница – 11. На 14 ноември са приети 11 заявления, от които 6 в Разград, 4 в Исперих и 1 в Лозница.

В деня на изборите в ОДМВР-Разград са постъпили 6 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес. По всички тях са извършени проверки и материалите са предадени по компетентност в Прокуратурата. До момента няма образувани досъдебни производства. Полицията е оказала съдействие на СИК в два случая. Издадени са два предупредителни протокола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *