“Шарени балони” от полицията за бъдещите първолаци

Инспекторите „Детска педагогическа стая“ от РУ-Разград стартират от днес своя проект „Шарени балони“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Идеята е да се работи по ранната специфична превенция на детското поведение, като се възпитава у подрастващите инстинкт за самосъхранение, взаимопомощ, уважение и толерантност към различното.

До края на месец май ще бъдат посетени всички предучилищни групи в детските градини на територията на община Разград. Като използват приказния свят и неговите герои, които са близки до детското разбиране за „добро“ и „лошо“, инспекторите ще дискутират и темата „Опасният непознат“. Поредицата от срещи с бъдещите първокласници ще завърши с детски празник, посветен на международния ден на детето – 1 юни. С помощта на  презентация на тема „Умната книга“, децата от целевата група ще бъдат въведени в света на книгата и детската приказка. В Детския отдел на библиотека „Проф. Боян Пенев“ малките участници ще имат възможност и да споделят откъс от любима приказка или фраза на любим герой. Темата на празничното събитие е „Детският приказен свят – реален и вълшебен“.

Целта на инициативата е да се повиши мотивацията за себепознаване у подрастващите, да се изградят умения и навици „Как да играем безопасно“ и да се формира реална представа за „добро“ и „лошо“. За малчуганите са предвидени грамоти, награди и лакомства.

Различни инициативи, посветени на 1 юни – Деня на детето, са планирани и в останалите три Районни управления на територията на ОДМВР-Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *