“Шарената въртележка” започна с пъстри детски рисунки и награди за абитуриентите на ЦРД

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в първите две събития от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка”. Фестивалът, посветен на Първи юни, започна днес с пленер за рисунки на стативи на тема „Пъстър, шарен детски свят”. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

„Пожелавам ви да се забавлявате и да изпитвате приятни емоции, докато рисувате, а Община Разград ще намери подходящ начин повече хора да видят вашите творби” – обърна се към малките художници заместник-кметът Добрин Добрев. 70 малки творци нарисуваха своя детски свят върху белия лист, рисунките им ще станат част от изложбата, която се намира между Панчоолу моста и кръговото кръстовище в центъра на Разград и чиито експонати се подменят тематично и периодично. Всеки от малките художници получи и сладка почерпка, след като приключи с творбата си, като подарък за всеки остана и кутията с пастели, с които рисуваха.

На следващото събитие от фестивала „Веселата въртележка” г-н Добрев поздрави възпитаниците на ЦПЛР Център за работа с деца, които получиха тазгодишните награди на ЦРД. Тази едновременно много приятна, но и малко тъжна за преподавателите церемония, също се проведе в градинката до Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Общо 29 награди бяха раздадени на шестата поред подобна церемония, част от тях връчи директорът на ЦРД Даниела Куртева, а друга част – заместник-кметът Добрин Добрев. 13 от талантите на ЦРД получиха Грамоти за изявени участници: Иван Атанасов Ганчев, Мартин Дечев Илиев, Мартин Стоянов Вълчинов и Цветомир Цвятков Стойков от Школа по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова; Рая Даринова Димитрова;  Росица Енчева Василева и от Цветелина Вениславова Георгиева от Школа по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова; Армаан Аптулова Мюмюнова, Джерен Бехчетова Сабриева, Дидем Раим Сали, Еда Селим Селим, Идил Танджурова Илиязова и Селин Сали Сали от Школа „Стъпка по стъпка“ с ръководител Неджля Февзи.

16 от възпитаниците на ЦРД получиха дипломи и плакети. „Това са абитуриентите на Центъра, имахме щастието да ги гледаме как растат пред нас, израстват и се развиват и талантите им. Голяма част от тях са в Центъра от първи клас, други и от детската градина” – разказа директорът на ЦРД Даниела Куртева.

„Много се радвам, че съм част от тази прекрасна церемония. Наистина е носталгично, че толкова талантливи деца няма да са вече част от ЦРД, но ще ви чакаме след няколко години. Вече сме доказали, че Разград е град на талантите и тук е вашето място.” – обърна съм абитуриентите заместник-кметът Добрин Добрев. Ето и имената на носителите на тазгодишните Награди на ЦРД: Ивайло Ивайлов Крушевски от Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Селяй Селим Селим от Школа по пиано с ръководител Шукран Шукри; Никол Николаева Антонова от Клас по поп пеене с ръководител Свилена Дечева; Габриелла Тронд Хйеллвик, Гергана Георгиева Иванова, Калина Мартинова Пенева, Калина Руменова Иванова, Лейля Танер Шериф, Силвияна Свиленова Димитрова, Траяна Тодорова Димитрова и Цветомир Цветомиров Цонев от Танцов състав „Булгарика“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Алейна Левент Осман, Александра Ганчева Стоянова, Василена Николаева Накова, Лили Мирославова Тонева и Филипа Ярославова Филипова от Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова.

Пленерът на тема „Пъстър, шарен детски свят” и церемонията по връчване на Наградите на ЦРД бяха първите две събития от празничния детски фестивал „Шарената въртележка”, който се организира от Община Разград и ЦПЛР „Център за работа с деца”.

Утре, 1 юни, са следващите събития от детския фестивал. Между 11,00 и 14,00 ч. пред Общинския културен център ще има презентации на предучилищното образование в Разград, а между 15,00 и 18,00 ч. – работилнички на ЦРД, СУ“Христо Ботев“, ОУ“Васил Левски“, ОУ“Н. Икономов“, ОУ“Н.Й.Вапцаров“, ОУ“Отец Паисий“, ОУ“Ив.С.Тургенев“ и училище „Европа“. В 18,00 ч. започват уроците по народни танци, озаглавени „На хорце с „Хорце“. Ще ги водят ръководителите на ДТШ“Хорце“ към ЦРД Жулиета Иванова и Румен Иванов. Празничният ден завършва  с „Цветна фурия“ в 18,30 ч. Инициативата е на СНЦ“Фабрика детските” и „Палавата панда”.
И в двата дни малчуганите могат да се возят на шарената въртележка и да играят на батута пред Общинския културен център срещу символична цена от 1 лева. На площада има и щандове с лакомства. Част от приходите ще бъдат дарени за лечението на 17-годишния Мартин Христов.

„Шарената въртележка” продължава и в събота, 4 юни, в Градския парк. Събитията в този ден са под надслов „Забавен ден с моя домашен любимец“ и се организират от Община Разград, Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Празникът ще започне с конкурс „Моят домашен любимец“, който ще се проведе в района на Ронда в Градския парк. Записването за него ще е между 9,00 и 10,30 ч. на 4 юни. Само при записване с домашен любимец куче ще е необходимо представяне на паспорт за регистрация. Възможно е и предварително записване на тел. 084 618 251. Конкурсът започва в 11,00 ч., а награждаването ще е в 13,00 ч. След нещо ще има и киноложка изложба, демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тема „Моят лаещ любимец“. В 13,30 ч. поздрав към участниците в „Забавен ден с моя домашен любимец“ ще отправят музикални таланти от ЦРД. За забавлението на малчуганите ще се грижат и от „Фабрика детските мечти“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *