Шампионска титла за правнучката на световния шампион Лютфи Ахмедов

С две отличия, едно от които златно, се завръща от участие в Държавен Личен Шампионат за момичета и кадетки в гр. Горна Оряховица разградският клуб по борба, носещ името на световния шампион Лютфи Ахмедов.  Участничките от Разград в надпреварата бяха три:  1 състезателка при момичета и 2 при кадетките. Отборът бе воден от Нермидин Якуб и внука на патрона на отбора Октай Шен.

В състезанието взеха участие над 90 състезателки от над 30 клуба от страната.

При кадетките в категория до 65 килограма след 3 победи и една загуба на 3-то място се класира Мелиса Ярадан.

В същата категория на 5-то място се класира Айшегюл Нихат .

Най-голяма бомба хвърли 14-годишната Ягмур Шен в категория 54 килограма. След 4 убедителни победи, последната от които над миналогодишната шампионка в категорията, Ягмур се изкачи на върха на стълбичката и се окичи със златен медал и златна статуетка. С това тя доказа, че достойно продължава традициите в своята фамилия. Световният шампион Лютфи Ахмедов е прадядо на състезателката, дядо й Шюкри Ахмедов е европейски шампион и медалист от световни и европейски първенства за мъже, баща й Октай Шен – многократен национален шампион, а чичо й Левент Шен е един от елитните олимпийски съдии на световната федерация по борба и  носител на златна свирка.

На първенството клубът по борба от Разград участва и със свой съдия – треньорът и  учител в Спортното училище Дениз Хамид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *