Читалище „Развитие“ с нов председател

Нов председател на Настоятелството на НЧ“Развитие 1869“ бе избран снощи на Отчетно-изборно събрание на културната институция – научи Разград24/7. Информацията ни днес потвърди самият нов председател Пейчо Георгиев.

„Поемам поста с цялата му отговорност, но считам себе си за пръв сред равни, заедно с останалите избрани в Настоятелството ще вземаме важните решения, заедно ще работим за утвърждаване на читалището като духовно средище, ще надграждаме над това, което е направено“ – заяви Пейчо Георгиев.

Седемчленно е читалищното настоятелство. С най-голяма подкрепа – 124 гласа – в него влиза Валя Георгиева, 121 са гласовете за Венета Матева, по 114 за Айля Адем и Илко Костов, 107 – за Стамен Матеев, 96 – за Пешо Димитров, 96 – за Пейчо Георгиев. При избора е имало още двама номинирани, които са събрали по-малко гласове и не влизат в новото ръководство, сред тях – и досегашният председател на Настоятелството художникът Красимир Харалампиев.

В избора на председател на ръководната структура Пейчо Георгиев е имал двама конкуренти, спрямо които е събрал повече гласове.

„Имам достатъчно сили и енергия, ще дам всичко от себе си и ще работя сериозно, за да имаме успешен мандат“ – заяви Пейчо Георгиев. Допълни, че известно време ще съвместява тази обществена длъжност с поста на директор на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, след което му предстои пенсиониране от образователната сфера. Георгиев е и общински съветник от Коалиция „Демократична България“.

Мандатът на читалищните управи е 3-годишен.

Новото ръководство вече е провело първото си заседание, на него е заявена позиция, че няма възражения настоящият секретар на НЧ“Развитие 1869“ Виолета Антонова да продължи да изпълнява задълженията си, същото се отнася и за счетоводителя на читалището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *