Четири събития за Деня на българската община

Денят на българската община ще бъде отбелязан в Разград в понеделник, 12 октомври. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Празникът ще започне в 8,30 ч. с поздравление от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев към служителите в Общинска администрация в партерното фоайе на Община Разград.

За 11 часа е насрочена Тържествена сесия на Общински съвет-Разград, на която слово ще произнесе Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев. В дневния ред на сесията е включена докладна с предложение за връчване на почетния знак „За принос към местното самоуправление“. Номинациите са две: на общинския съветник Пейчо Георгиев – за дългогодишна работа и заслуги в областта на местното самоуправление, за активна и отговорна гражданска позиция по въпроси, касаещи местната общност и на началник отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград Недим Тахиров за дългогодишна работа и заслуги в областта на местното самоуправление, за цялостна професионална и лична позиция за издигане и укрепване на общинската институция. След сесията във фоайето на 11 етаж ще бъдат връчени почетните знаци „За принос към местното самоуправление“.

В 13,00 ч. ръководството и служители на Община Разград ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на първия разградски кмет Георги Попов, която се намира пред Етнографския музей в града.

В 15,00 ч. от площад „Независимост“ стартира колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти, която се организира от Областния информационен център съвместно с Община Разград и тази година е посветена на Деня на българската община. Участниците във велообиколката получават талони за участие в томбола, в която са включени три маркови велосипеда и над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на велосипеди.

Датата 12 октомври е определена за Ден на българската община през 1998 г. с решение на делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините. На 12 октомври 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *