Четири нови случая с COVID-19: в Разград, Веселина и Раковски

Коронавирус

Нови четири потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 24 септември – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград на база информация от РЗИ-Разград.

Двама от заболелите са мъже на 42 и 38 години, по информация на Разград24/7 те са полицейски служители.

Взет им е секрет, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Резултатите от направените PCR тестове  са положителни. Мъжете не са съобщили за придружаващи заболявания. Оставени са в домовете си, с предписание да бъдат изолирани 14 дни.

Жена от Веселина на 73 години е потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има придружаващо заболяване – хипертонична сърдечна болест.

Още една 73-годишна е жена, но от Раковски, също е потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има няколко придружаващи заболявания – диабет, диабетна полиневропатия, хипертонична сърдечна болест, хронична обструктивна белодробна болест.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *