Четири нови случая на COVID-19 през уикенда, само един е на болнично лечение

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 29.08.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.  Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Единият случай е мъж на 41 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 20 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Младежът е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

Треитят случай е жена на 64 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Цибалаб“ – София. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания. Оставена е в дома й, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония  I ст.

Жена на 42 г. от с. Сеслав, община Кубрат е четвъртият случай на COVID-19 в област Разград. Потърсила е медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената не съобщава за придружаващи заболявания.

За изминалата седмица са оздравели 6 лица, едно лице е починало. Новорегистрираните са 6. 105 лица са поставени под карантина.

По данни на РЗИ общо регистрираните случаи на заболели от COVID-19 в област Разград са 155. От тях активни са 12, на домашно лечение са 8 лица, а хоспитализираните са 4.

Данните традиционно се различават от тези на Националния електронен регистър, но незначително. Там срещу Област Разград е записано 156, а четирите случая не бяха обявени в един ден, а трите от тях – за събота, а четвъртият – за неделя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *