Чакат рекорд на “Лудогорския маратон” – към 350 човека

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров участваха в работна среща, свързана с организацията на IX-тото издание на „Лудогорски маратон“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Спортното събитие се организира от клуб „Зелена стъпка“ с подкрепата на Община Разград, Inoxsys, Каолин, Агрохимконсулт 3, Солети Хрус-хрус, Leya, Спортни магазини Яко, Getka, Gold Nutriton, Бул-Тат, общински съветници Иво Димитров и Джипо Джипов.

Очаква се участниците в състезанието на 5 юни да са рекорден брой, към момента записаните са 260, вероятно ще станат около 350, а преди година бяха 280 – съобщи инициаторът на провеждането на събитието Цоньо Пенев. Състезанието включва три дисциплини в различни дистанции – бягане, колоездене и триатлон (включващ бягане, плуване и колоездене), както и 2 км. бягане за деца.

Сред ангажиментите на Община Разград в организацията са: осигуряване на захранване с електрически ток на палатковия лагер на участниците на поляната с баскетболното игрище, окосяване на поляната и обработка срещу паразити, осигуряване на линейка и медицински екип, осигуряване на 4 броя химически тоалетни и други.

На срещата, в която участва и началникът на Районно управление „Полиция“ Станимир Станев, бяха обсъдени и мерките по осигуряване на обществения ред и сигурността на участниците. Ще бъде обособено място за паркиране на автомобили, състезателните трасета ще бъдат сигнализирани. Ще има парапети около палатковия лагер.

В работната среща освен заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров и началникът на РУП-Разград Станимир Станев участваха директорите на общинските предприятия Петър Петров – на „Ремонтстрой“ и Иван Борисов – на „Паркстрой“, ръководители на общински отдели, които имат отношение към организацията на „Лудогорски маратон“.

През последните години това е едно от най-масовите спортни събития, които се организират в региона, „Лудогорски маратон“ събира в уникалната за подобни инициативи туристическа местност стотици любители на здравословния живот и спорта сред природата.

Състезанието започва на 5 юни, неделя сутринта, като първи – в 7,10 ч. – е стартът на плувната част от триатлона, в 7,30 ч. стартират колоездачите, а в 8,00 ч. бегачите на 21 и 35 км. Награждаването е насрочено за 14,00  ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *