Чакат земеделския министър на Фестивала на малината в Лозница

Организаторите на шестото издание на Националното специализирано изложение за ягодоплодните и Традиционен Фестивал на малината в Лозница очакват министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков да открие събитието утре.

Фестивалът е насрочен за 2 дни – петък и събота. Предвидено е официалното откриване да е в 12,00 ч. След разглеждане на изложението в 13,30 ч. е предвидена дискусия между официалните лица и земеделските производители. По програма в следобедните часове ще има презентации на фирми, които произвеждат органични торове, средства за защита и други етапи в отглеждането на ягодоплодни.

В 19,00 ч. започва фолклорната програма от състави от община Лозница. Програмата на Фестивала предвижда и фермерски пазар за био продукти и мед, както и награждаване на най-добрите производители в категориите „най-добър щанд”, най-едри, най-вкусни и най-атрактивни плодове и продукти от тях.

В събота гостите на Фестивала ще имат възможност да разгледат демонстрационните полета от ягодоплодни в Лознишко, ще има и състезание за най-успешен берач на малини, както и различни демонстрации на иновативни елементи от отглеждането на малини, сред които и на оръдия срещу образуване на градушки.

Фестивалът се организира от Българската асоциация на малинопризводителите и ягодоплодните, Община Лозница, Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ”Земеделие”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *