ЦРД изпрати абитуриентите си и награди най-успешните си възпитаници

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на Годишните награди на ЦПЛР Център за работа с деца и връчи плакети на абитуриентите на Центъра – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Седмото издание на Годишните награди на ЦРД започна с връчване на двете последни засега награди от тази учебна година за възпитаници на извънучилищната форма. Получиха ги: Хелин Мухарем Али, която е спечелила второ място в трета възрастова група на Национален конкурс за детска рисунка, за компютърна рисунка и есе „Детство мое – реално и вълшебно“ гр. Ловеч и Емилиана Пламенова Богданова, която е спечелила втора награда във втора възрастова група на XVIII – Национален конкурс изложба за детска рисунка „Три звездички“ гр. Свищов.

Общо 19 грамоти на изявени възпитници на ЦРД, печелили награди през учебната година, връчи директорът на Центъра Даниела Куртева. От Школа по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова са: Идил Танджур Илиязова, София Деянова Добрева, Надежда Грозданова Йорданова и Павел Радинов Радев. От Школа по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова са: Нихал Али Абтула и Хелин Мухарем Али. От Школа „Стъпка по стъпка“ с ръководител Неджля Февзи са: Окан Осман Ахмед, Райна Искренова Николова, Максим Станиславов Стефанов и Еда Селим Селим, която участва и в Школата по пиано и солфеж. От Школата по пиано и солфеж с ръководител Шукран Шукри грамоти получиха:  Валерѝ Светославова Тодорова; Ралица Илкова Илиева и Текин Изетов Зекериев. От Школата по китара и солфеж“ с ръководител Валентин Стоянов има един призьор – Серай Сунай Зюлкяр. От Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков призьорите са: Ахмед Али Дишли и Симеон Иванов Иванов. От ТФ „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов грамотите са за: Миа Мирославова Грънчарова и Максимилиана Мирославова Михайлова.

Заместник-кметът Добрин Добрев имаше честта да връчи плакетите на тазгодишните абитуриенти от ЦРД. Преди това той поздрави първо преподавателите в ЦРД за това, което правят, защото си личи, че си дават сърцето, децата са доволни и щастливи, прекарват си прекрасно и надграждат талантите си. Г-н Добрев пожела на педагозите от Центъра през ваканцията да съберат сили и през следващата учебна година още повече деца да се възползват от заниманията в ЦРД. Г-н Добрев увери децата от ЦРД, че не само техните родители и учители, а и Община Разград се гордее с тях. Пожела им да са още по-упорити, трудолюбиви и да печелят толкова награди, че да не стигат витрините на ЦРД, за да бъдат подредени върху тях. Във връзка с изпращането на тазгодишните абитуриентки заместник-кметът Добрин Добрев предложи на ръководството на ЦРД да организира концерт на вече „отлетелите от Центъра птичета”, които след това са се завърнали, надградили над наученото в ЦРД.

Общо 6 са тазгодишните възпитаници на ЦРД, които завършват средното си образование. Ивана Ивайлова Илиева е от Класа по поп пеене и Школата по китара и солфеж“. От танцов състав „Булгарика“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов е Кристияна Радославова Киранска. От Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова са: Кристина Евгениева Димитрова, Ирена Светлинова Станчева, Доротея Миленова Георгиева и Петя Найденова Маркова.

Най-развълнувана сред преподавателите бе ръководителят на мажоретките Емилия Борисова, която съобщи в края на милото тържество добрата новина, че Градски мажоретен състав е поканен да участва в националния отбор на мажоретките на България и ще представя страната на Европейско първенство.

В програмата на Годишните награди участваха част от най-малките възпитаници на ЦРД: певците от групите „Веселите глухарчета Джуниър” и „Веселите глухарчета” от Школата по поп пеене, както и най-малките мажоретки на възраст детска градина от Градския мажоретен състав.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *