ЦИК реши пак ГЕРБ да ръководи Районната избирателна комисия в Разград

Хубан Соколов

Номинираният от ГЕРБ Хубан Соколов е назначен от ЦИК за председател на Районната избирателна комисия в Разград. Крайният срок за това според хронограмата за изборите за Президент и за 47-мо Народно събрание бе снощи, решението за Разград бе качено на сайта на ЦИК тази сутрин.

Припомняме, че и консултациите в Разград при Областния управител бяха проведени в последния момент – в 18,00 ч. миналата неделя. Тогава не бе постигнат консенсус за ръководните постове, председателският бе искан от ГЕРБ, ИТН и БСП, от БСП също имаха претенции, но отстъпиха за секретарския пост. Решението на ЦИК е отново Хубан Соколов от ГЕРБ-СДС да е председател на РИК-Разград. Представителят на ИТН Светлана Неделчева е заместник-председател, другият заместник-председател е Жоро Чобанов от Демократична България, това е едно от малкото назначения, съобразени с предложенията на консултациите. За секретар е назначен Нергин Хамдиев от ДПС. Номинациите на БСП не са включени в ръководството на РИК.

Ето и редовите членове на Районната избирателна комисия: Цветелина Ботева и Драгомир Павлов от ИТН; Ралица Костова-Цветанова и Айсел Хасанова от ГЕРБ-СДС; Силвия Великова и Любица Бочева от БСП; Юмгюл Ахмедова от ДПС; Ивелина Игнатова от Демократична България; Маргарита Тинчева от „Изправи се! Мутри вън!”.

С изключение на Айсел Хасанова всички останали членове на РИК-Разград са юристи по образование. Всички имат опит в участие в поне една избирателна комисия. За председателя Хубан Соколов това е трето участие в комисия и трето на председателския пост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *