Цветница на площада

С пъстър детски концерт на площад „Възраждане” Разград отбеляза големия пролетен празник Цветница.

Общоградското тържество, организирано от Танцово студио „Калина-Рада“, ЦПЛР Център за работа с деца и Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“, започна непосредствено след църковната служба в храма „Св. Николай Чудотворец”.

На откритата сцена излязоха малките певци от Музикалната школа с ръководител Детелина Тодорова и от класа по поп пеене в ЦРД с ръководител Свилена Дечева, за част от тях това бе първо изпълнение пред публика. Първа изява бе събитието и за част от танцьорите от различните възрастови групи на Танцова школа „Хорце” – от формациите към ДГ”Незабравка” и към ОУ”Ив. С.Тургенев”. Традиционни за празника танци представиха и по-големите изпълнители от „Хорце”, както и от Танцов ансамбъл „Булгарика” към ЦРД.

Спазени бяха и обичаите да се изгорят върбовите клонки от миналата година, като така се изгони злото от града, както и да се отнесат в къщи нови осветени върбови клонки. Малките момичета пък пуснаха венчета, също осигурени от организаторите, от Паначоолу моста в река Бели Лом.

Събитието бе и своеобразен имен ден на организаторите от танцово студио „Калина-Рада” припомни водещият Румен Иванов.

Празникът завърши с голямо хоро, на което освен участниците се хванаха и зрителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *