Христо Иванов: На България й трябва устойчиво правителство с ясни приоритети

„На страната й трябва не поредното неориентирано и колебливо правителство, а устойчиво правителство с ясни приоритети. За да можем да го направим, ни трябва вашата подкрепа. Да, това са поредните избори, но за да са последните, за да  сме сигурни, че този път наистина ще бъде съставено стабилно и устойчиво правителство, което да се справя с огромната корупция, гласувайте с №25 за здравия разум”. Това призова на откриването на предизборната кампания на десните в  Разградски регион съпредседателят на „Демократична България Христо Иванов.

Пред щаба на политическата сила на площад „Момина чешма”(Ларго) пред симпатизанти на десните бе представена листата на „Демократична България” за Разградски регион. Неин водач е Ивайло Мирчев – 42-годишен, с икономическо образование, IT-предприемач, в последния парламент – председател на Комисията по дигитализация. Мирчев поясни, че макар официалното откриване на кампанията да е днес, тя на практика е започнала преди седмица, когато единствено десните приеха поканата на водача на листата на ГЕРБ Десислава Атанасова за провеждане на дебат за Разград. Ивайло Мирчев припомни, че предложението бе прието с едно условие – дебатът да се случи „до незаконната ограда на имението на Гюнай Хюсмен”. „Оттогава обаче желанието за този дебат умря, а ние се подготвяме тука с колегите от листата, тренираме почти всеки ден, за да можем да участваме адекватно обаче няма дебат.” – каза още с усмивка Мирчев.

Той заяви, че „Разград заслужава най-после да има депутат в парламента, някой, на който да можем да се обадим, някой, който да може да върши работа, ама истинска работа.”.

На втора позиция в листата е разградският предприемач Огнян Обрешков, който представи останалите в листата.  Трети е земеделският производител Нихат Расим от Брестовене, който отново бе най-емоционален в изказването си пред съмишлениците си. „Искам да помогна с това, с което мога, за нашата скъпа родина, не искам нашите роднини, близки и приятели да тичат в чужбина само, защото ние не сме си свършили работата. Тук съм, защото хората, които допринесоха за всичко това дотук, в момента грачат най-много и пак казват как ще ни оправят.” – каза Нихат Расим. Той коментира и възможността, която в някои партии е недопустима – да се използват преференции. „Вождове ги нареждат като коне: ти си кон 1, ти си кон 2, 3, 4, а в моята демократична партия всеки има възможност да се доказва. В Америка имаше президент Роналд Рейгън, а нашият Рейгън може да стане депутат” – допълни Нихат Расим. Той представи и още от мотивацията си да е в листата на Демократична България: „Не може по всичко да сме на последно място, а само по корупция да сме на първо място. Ще дам всичко от себе си, за да  стигнем тези проценти, с които Надя да не чупи пръсти, когато вкарва законопроекти, да ги имаме тези проценти и всичко, което сме решили, да се случи. Доверете са на разума!” – завърши Нихат Расим.

Надя – Надежда Йорданова – също бе на откриването на кампанията на разградските десни. Тя ги поздрави с обръщението „земляци”, като припомни, че е родом от Кубрат. Тя разказа и за част от постиженията си като министър на правосъдието, както и за останалите нерешени проблеми в съдебната система.

В приветствието си към присъстващите на откриването на кампанията лидерът на десните Христо Иванов се обърна към „нашите приятели от „Продължаваме Промяната”. Трима кандидат-депутати от листата на политическата сила на Кирил Петков и Асен Василев бяха на откриването на кампанията на Демократична България. Христо Иванов коментира, че присъствието им „е залог, че ние ще работим заедно. Надяваме се на тези избори всеки от нас да си вземе максимума подкрепа и гласове за да може да се реализира общото очакване в българското общество не просто от някаква промяна.”

Христо Иванов коментира участието на Демократична България във властта през последните месеци с конкретните постижения и имена на успешни политици. „Ако на българското правосъдие му трябва железен характер, Надя е човекът. Ако на вас ви трябва държава, която може да намали бюрокрацията и тормоза от администрацията, и това става с електронно управление, Божидар показа, че може с много бързи темпове да се въвежда. Ако на вас ви трябва държава, която може да се справи с всички видове енергийна мафия, които има в България, Иво Мирчев е човекът в парламента. Не знам дали остана енергиен мафиот, който да не се сблъска с добруджанското му твърдоглавие. Христо Иванов благодари на всички от листата за това, че лишават семействата и бизнесите си, за да изпълнят чувството си на дълг.

Четвърти в листата е 24-годишният студент по медицина Георги Игнатов, пети – предприемачът Мирослав Цанев, шести – Рейхан Хюсеин – Рейгъна, седми – исперихският предприемач Дамян Милев, осми – IT-специалистът Деян Пейчев.

Още снимки вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *