Ученици от ОУ”Ив.С.Тургенев” посетиха портите на Клеопатра по проект по програма “Еразъм+”

Ученици от ОУ”Иван Сергеевич Тургенев”-Разград посетиха град Тарсус, област Мерсин, Турция “ по проект „EUstudents in EUwonderland”, разработен по програма „Еразъм +“, ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмяна на добри практики“. Това съобщават от ръководството на училището.

В седмицата от 19 до 24 юни 2022г. три ученички и техните учители имаха възможността да се потопят в културата и традициите на южната ни съседка.

Заедно с новите си приятели от Италия, Словения и Турция (Анкара), разгледаха училището на домакините си. Участваха в множество традиционни игри и арт занимания, показаха уменията си в занятията по стрелба с лък. Посетиха пещерите Taşkuyu, Eshab-i Kehf и Cennet-Cehennem.

Докоснаха се до световната история, посещавайки портата на Клеопатра, гробницата на пророк Даниел, храмът на Зевс и църквата на Богородица от 5-ти век, голямата джамия в Тарсус,  стария пазар, етнографския и историческия музеи на града-домакин Къзкалеси. Придружаващите ги учители обмениха опит със своите колеги, идеи и добри практики, а на специално организираната среща с директора на Инспектората по образование, на Тарсус, бяха обсъдени иновативни модели на преподаване, STEM обучение и трансформацията на образователния процес. Директорът на разградското училище Милена Орешкова е поднесла подарък на домакина, запознавайки го с част от историята на град Разград. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *