Утре избират Спортиста на годината

15 са номинациите за участие в традиционната класация „Спортист на Община Разград“. Изборът на най-добрите спортисти за 2022 г. е 61-ва класация за Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Според предварително обявените Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година 18-те спортни клубове, които развиват тренировъчна и спортно-състезателна дейност на територията на общината, имаха срок за подаване на предложения до 25 ноември. 10 от клубовете направиха своите номинации. 5 предложиха по двама свои представители: СКБ“Лютфи Ахмедов“; СКЛА“Лудогорец“; СК“Гладиатор“; СКК“Спринт“ и СКК“Будо“, а по една номинация направиха: ВК“Лудогорец“; СКСЛ“Антибиотик“; СК“Бадминтон-Разград“; ШК“Абритус“ и ПФК“Лудогорец 1945“. 3 жени и 12 мъже са номинираните, най-възрастният е състезател по колоездене на 42 години, а най-младият – състезателка по карате киокушинкай – на 11 години.

Още  един клуб направи номинации, но само в два от разделите на класацията – за най-добър отбор и най-добър треньор – СКБ“Вълци-Разград“. Номинациите за най-добър отбор са 4, за най-добър треньор в индивидуалните спортове – 3; за най-добър треньор в колективните спортове – 2; за най-перспективен млад състезател – 7.

Номинациите ще се разглеждат утре, 30 ноември, от комисия, назначена от Кмета на Община Разград, в която участват: председателят на комисията по спорта в Общинския съвет, представители на местните медии и спортни експерти. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година, които са публикувани на сайта на Община Разград. В категорията „Най-добър спортист“ според събраните точки се оформя десетка, в две от другите категории се излъчва по един носител на приза, а при треньорите победителите са двама.

Церемонията за награждаването на „Най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г.“ ще се проведе на 9 декември. Победителите получават плакети и парични премии.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *