Утре започва ремонтът на пътя за “Амилум”

ремонт

Утре започва ремонтът на 4,6 км от третокласния път III-4904, преминаващ край Северната индустриална зона на Разград – съобщават от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ще се обновява участъкът от кръстовището с второкласния път II-49 Търговище – Разград до пресичането с общинския път Разград – Дянково, по-известен сред разградчани като пътя за “Амилум”.

Инвестицията е за близо 3 млн. лв. с ДДС. Отсечката е с важно значение за транзитните потоци и е основна връзка за Северната индустриална зона на областния център.
Ремонтните дейности включват нова асфалтова настилка, светлоотразителна хоризонтална маркировка, подобряване на отводняването, подмяна на бордюрите, монтаж на нови пътни знаци и мантинели.
По време на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в една лента, в която не се извършват строителни дейности. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък в ремонт.
Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Строймонтаж“ ЕАД – Разград, избран след процедура по ЗОП. Стойността на договора е 2 822 487,27 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Минерва – КЛ“ ЕООД за 20 976 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 10 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *