Успешно преминали през програма за преодоляване на зависимости на срещи с ученици и родители в Разград в понеделник

Основателят и председател на Фондация „Общност в помощ на зависимите“-Габрово Илко Бояджиев ще участва в понеделник, 6 март, в две дискусионни срещи в Разград. Заедно с него ще са няколко от момчетата, успешно преминали цялостната програма – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Срещите се организират от екипите на Общински съвет по наркотични вещества, Местната комисия за Борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Федерацията на жените гр. Разград  във връзка с все по-нарастващата потребност от активна превенция на асоциалните прояви сред младите хора.

Първата среща ще е с ученици, ще се проведе от 14.00 ч. на 6 март в залата на 11 етаж в сградата на Община Разград.

Срещата с директори на училища, родители и представители на институции, работещи по проблема, ще е от 17.00 часа в Бистро „Зайо Байо“.

Пред участниците в двете срещи Илко Бояджиев и преминалите през програмата ще споделят от първо лице какво е зависимостта, какъв е животът със зависимостта и какви са последствията от това.

На втората среща ще бъде представен и сборникът с разкази и рисунки „Деца срещу дрогата“ на Бистра Ранева, както и нейното послание към всички участници. Това е майка, отдала живота си за борбата срещу дрогата, която лично е засегната от това и е претърпяла загубата на собственото си дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *