Успешно представяне на разградските брейкъри на първия турнир, организиран от Българската брейк федерация

За успешно представяне на разградските брейкъри на първия турнир, организиран от Българската брейк федерация, съобщи техният треньор Иван Стоянов.

На турнира в София СБК„SHADOWS“ се яви със тринадесет състезатели във възрастови категории от 6 до 18-годишна възраст – уточни той. Изпълненията са  оценявани от едни от големите имена в брейк общността – Борил Илков (Fisher),  Моника (Break wizard), Маргарит Петков (Fuego).

В състезанието са взели участие десет клуба и над 120 участника от цялата страна. Най-голяма конкуренция са били бургаските брейкъри от  „Tге Nxt crew“, многогодишни победители на най-престижното брейкденс състезание в света Battle Of The Year Balkans, Гърция.  Честта да се изправят срещу тях на финал имали Ив Дескова и Денислава Георгиева. Треньорът допълва, че отличен дебют са направили Христо Христов /B-Boy Payo/ и Иво Василев /B-Boy Smilе/.

За осминафинали се класираха:

9-12г. – Максимилияна Михайлова, Ая Дескова, Гюляй Камбурова;

13-15г. – Борислава Гeнчева, Преслава Василева и Ив Дескова;

16-18г. Денислава Георгиева, а при младежите Теодор Тодоров.

След оспорвани битки с голяма конкуренция момчетата и момичетата на „SHADOWS“ са постигнали много добри резултати като се класирали:

9-12г.: – IV място – Максимилияна Михайлова /B-Girl Skely/

13-15г.:

II място – Ив Дескова /B-Girl Iv/

IV място – Борислава Генчева /B-Girl Bo/

16-18г.:

III място – Денислава Георгиева /B-Girl Lil diva/

IV място – Теодор Тодоров /B-Boy Masho/

През следващите седмици предстои усилена спортна подготовка за предстоящото „The funk hunt“ –Втори национален брейк турнир, който ще се проведе на 31.07.2021г. в Разград, с помощта на Община Разград и ЦПЛР-ЦРД на изградена сцена пред Общински културен център.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *