Условни присъди за син и дъщеря, отвлекли баща си, защото прехвърлил имота си на доведената им сестра

Окръжен съд – Разград призна за виновни 44-годишния Айдън Ф. и 42-годишната Айтен Х., които на 19 юни 2021 г. в лознишко село, в съучастие като съизвършители, чрез използването на лек автомобил, отвлекли 71-годишния си баща. Това съобщават от пресслужбата на съда.

На същата дата в Лозница, отново в съучастие, противозаконно лишили от свобода своя родител.

Срещу Айдън е повдигнато и трето обвинение, че на 19 юни 2021 г. в землището на гр. Лозница се заканил с убийство на баща си и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Според обвинението, братът и сестрата от години не били в добри отношения с баща си и не поддържали контакти с него. След смъртта на майка им той живеел с друга жена. През миналата година бащата прехвърлил къщата, в която живеел, на дъщерята на съжителницата си. Това бил и поводът децата от предходния му брак да му потърсят сметка. На инкриминираната дата те отишли в дома на баща си, който се намирал в село близо до Лозница и се скарали. Синът вдигнал родителя си и го натоварил в автомобила, с който дошли. Спречкали се и ударил пострадалия с юмрук по носа. Сестра му ги закарала в дома си в Лозница, като по пътя Айдън отправял закани за убийство към пострадалия. Вкарали го в една от стаите и го заключили. През това време, жената с която живеел, се обадила на дъщеря си и подали сигнал до РУ на МВР Лозница. Отишъл полицай на адреса и му обяснили, че децата са отвлекли баща си. След предприетите оперативно-издирвателни мероприятия 71-годишният мъж бил открит в дома на Айтен. Полицаите го отвели до Центъра за спешна медицинска помощ в Лозница, където му била оказана медицинска помощ.

За извършените от Айдън престъпления, съдът му наложи едно общо наказание в размер на най-тежкото – три години „лишаване от свобода“, изпълнението на което отлага за срок от пет години.

На дъщерята на пострадалия – Айтен, съдът определи едно общо наказание – една година и шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което отлага за изпитателен срок от четири години.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *