Условна присъда за чужденец, опитал да подкупи със 100 лева пътни полицаи

Бърза осъдителна присъда постигна Окръжна прокуратура – Разград по бързо производство, образувано за престъпление по чл. 304а, пр. 1 и пр. 3, във връзка с чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

43-годишен гражданин на Република Турция и поданик на Кралство Великобритания беше признат за виновен за това, че предложил и дал подкуп на полицейски служители в размер на 100 лева с цел да не изпълнят своите задължения по служба и да не го санкционират за това, че управлявал автомобил без право да осъществява това.

А.Ю. получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца и глоба в размер на 1000 лева. Тъй като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, делото беше разглеждано по реда на съкратеното съдебно следствие. Наказанието беше намалено с една трета – на 6 месеца „лишаване от свобода“. Изтърпяването на присъдата на 43-годишният подсъдим се отлага с изпитателен срок от три години.

Деянието било извършено на 27 януари 2023 година, когато автомобилът на мъжа бил спрян за проверка. За да избегне налагането на санкции и свалянето на регистрационните табели на колата, поради липса на валидно свидетелство за управление на МПС, 43-годишният мъж дал сумата от 100 лева на изпълняващите служебните си задължения полицай от ОД на МВР – Разград. Незабавно те подали сигнал за случващото се. А.Ю. бил задържан, а малко по-късно и привлечен към наказателна отговорност.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *