Условна присъда за млада шофьорка, причинила при ПТП смъртта на баща си

Разградският окръжен съд призна за виновна 21-годишната Мюесер З., за това, че като водач на автомобил не е контролирала непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявала и по непредпазливост е причинила смъртта на своя баща. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Съдебният състав я призна за виновна в това, че на 08.04.2020 г. на пътя Исперих – с. Голям Поровец, при управление на лек автомобил „Пежо 306“,  Мюесер е изгубила контрола върху управлението на автомобила и се блъснала в крайпътни дървета. По този начин причинила по непредпазливост смъртта на 55-годишния си баща, който пътувал на задната седалка. На предната дясна пасажерска седалка пътувала нейната сестра.

Тримата пътували от Исперих към село Лудогорци. След прав участък от 300-400 м. следвал ляв завой. Със скорост 80,22 км./ч. момичето не успяло да вземе завоя, излязло вдясно от пътя, автомобилът се ударил в две млади дръвчета, а след няколко метра се обърнал на лявата си страна.

Веднага след катастрофата двете сестри успели да излязат сами от автомобила, а спрели до местопроизшествието шофьори извадили пострадалия им баща. Въпреки усилията на медиците в болниците в Исперих и Разград, в следствие на получените тежки травми, мъжът починал на 25.04.2020 г.

За извършеното престъпление съдебният състав й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила. Със същата присъда Мюесер З. е лишена от правото да управлява моторни превозни средства за срок от 2 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *