Условна присъда за дрога за 164 лева

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, адвоката и 43-годишния Б.С. от с. Ясеновец, с което последният се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Страните приеха за безспорно установено, че на 2 септември миналата година в Разград и в Исперих, без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 6,25 гр. метамфетамин на стойност 156,25 лв. и 0,61 гр. зелена суха маса на стойност 9,15 лв.

В съдебната зала обвиняемият заяви, че се признава за виновен, съгласен е с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписал го е доброволно и не желае разглеждане на делото по общия ред.

Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление на Б.С. е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Той ще заплати и направените по делото разноски за назначени експертизи в размер на 892,88 лева по сметка на ОД МВР-Разград.

Възпитателната работа по отношение на обвиняемия се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *