Уникалният отбор на „Демократична България” в Разград – с подкрепа от Христо Иванов, Иво Мирчев, Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе

„Горд съм, че зад мен стои уникален отбор, на който имам самочувствието да съм капитан, но той е от взаимозаменяеми хора и всеки може да е капитан. Горд съм, че съм водач на тази листа и се надявам да получим подкрепа в деня на изборите. Много се надявам да бъдем активни, не само гневни, защото активността в деня на изборите е ключът, който ще отключи вратата, към нашето бъдеше.” Това заяви пред събралите се съмишленици от Лудогорието водачът на листата на „Демократична България” за Разградски регион Мирослав Грънчаров. На официалното откриване на кампанията осмината кандидати за депутати от листата с №30 в бюлетината получиха подкрепа и от двама от лидерите на политическата сила – Христо Иванов и Иво Мирчев. За откриването пристигнаха и кандидатите за президент и вицепрезидент, подкрепени от „Демократична България” – Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе.

За Христо Иванов това бе второ посещение в Разград от началото на кампанията, и този път той не пропусна да обърне внимание на разградската формула. „За да може да се променят нещата в управлението, трябва всички демократи да се съберат на едно място, трябва всички, които искат свобода, законност, модернизация, развитие, да се съберат на едно място да си обединят силите и тогава нещата се получават” – обясни го той. Към съмишлениците на десните в Разград той се обърна с призив: „Кажете на хората, че сега е моментът да заложат на сигурно, защото Демократична България е сигурният избор в полза на промяната. Не каква да е, не просто привлекателна, обещаваща, популистка, а промяна, която е изстрадана, изработена, която се носи от отбор. Политиката е отборен спорт, тя иска не просто отделни ярки единици, такива дал Господ в България, всеки е лидер, войвода, прави партия, започва проект и ще оправи нещата, но не става така. Виждали сме го многократно. Трябва отбор от съмишленици, хора, които могат да се подкрепят в труден момент.”. Христо Иванов обърна внимание и на факта, че разградската листа е от хора от региона: „Заложете на сигурното, на отбора, на хората, които са оттук и са си износили трудността, показали са, че могат да се залагат”. Шеговито, но и убедено, той си пожела: „Да можем да се поздравим с депутат-демократ от Разград и ще можем да минем нататък, защото явно без това не става.”.

Именно един от местните кандидати сподели какво го мотивира да споделя идеите на демократите. „Аз съм турчин от обикновено българско село, който никога не е гласувал за ДПС, гордея се с това и правя всичко възможно да помогна на хората просто да живеят един по-добър живот.” – каза Нихат Расим от Брестовене. Той изрази разочарованието си от факта, че емблемата на СДС, в която партия е членувал винаги, е предадена и е станала придатък на някаква друга парти. Изрази разочарованието си и от конкретни политици, които са сменили рязко политическите си възгледи, които „се правят на всякакви, каквито не са, а говорят за морал”,– Румен Христов, Йордан Цонев, Тома Биков.

След кандидатите за депутати пред съмишлениците на дясната идея в Разградско застанаха и кандидатите за президент и вицепрезидент – Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе. Кандидатът за вицепрезидент сподели особеното си вълнение, тъй като нейният род произлиза от Лудогорието – дядо й Мухарем е роден в Разград. Тя сподели личните си впечатления от етническата толерантност, в която е отраснала като дете с баба Мария и дядо Мухарем. Призна, че е разбрала, че може да се прави разлика между хората по етнос и религия, когато през 1983 г. в дома им дошли двама души, за да сменят името на баща й Хиндо Касимов. „Когато пораснах, разбрах как хората могат да бъда разделяни, защото реално те не бяха, заедно живееха, арменци, гърци, евреи минаваха през дома на роднините ми” – разказа тя. Като човек, в чието име се съдържат три религии – Мария от християнсквото, Касимова от исляма и Моасе от юдаизма от произхода са съпруга й, кандидатът за вицепрезидент заяви, че „вярва най-вече в хората, в любовта между тях, в човешкото чувство да помогнеш на другия.”. „Всички политически разделения, на които сме свидетели по всяка тема, са насаждани само, за да се страхуваме и за да може някой да прикрие това, което прави на наш гръб. Цял живот съм искала да покажа как хората са заедно и някой друг нарочно ги разделя и сега като вицепрезидент ще имам тази възможност тази възможност и аз реално нещо да направя поне с влияние, с говорене от висока трибуна и с хора като вас, с организации в тази страна, в която хората се събуждат.” – завърши Мария Касимова-Моасе.

Лозан Панов благодари на съмишлениците си в Разград за това, че част от подписите за регистрацията на кандидатурата му, която е под №19 в бюлетината, са именно от Лудогорието. Заяви категорично, че с кандидата си за вицепрезидент не са тук да разединяват, а да обединяват, не да разграждат, а да съграждат бъдещето на всички нас, „за да покажем заедно как вървим усмихнати напред, подаваме ръка към всички”. Лозан Панов коментира, че  България има много проблеми, но не трябва да се плашат хората с тях. По думите му икономическата криза не би могла да се нарече точно така, а е по-скоро „бездействие на властите във всяка област, която е важна в този момент.”. За пример даде здравеопазването, тъй като болниците са пълни и съжаление няма достатъчно лекарства. Затова отправи призив към хората  да се ваксинират.

Лозан Панов апелира към съмишлениците си да не се страхуват, че и този път надеждите им ще бъдат посипани със студена вода и увери, че по време на президентския мандат двамата с Мария Касимова-Моасе ще са „гласът, който вие искате да бъде гласът на президентството по актуалните. Ние ще сме тези, които ще отправяме посланията към политиците, за да могат да решат проблемите на хората.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *