Удължиха срока за литературния конкурс на името на проф. Боян Пенев

Проф. Боян Пенев

Срокът за приемане на творби за участие в Младежкия литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев се удължава до 29 май 2020 г. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Решението на организаторите – Община Разград и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – е аргументирано с големия интерес към конкурса и с обстоятелствата около извънредното положение в страната. Разширява се и обхватът на имащите право на участие – могат да се включат и млади творци от други общини, не само община Разград.

Припомняме, че конкурсът се провежда с медийното съдействие на вестник „Екип 7“, които ще връчат награда за ярка творческа изява.

Конкурсът се провежда в два модула – поезия и кратък разказ. Поетичните творби, представени в конкурса, могат да са до 3, не може да са публикувани досега, няма тематично ограничение. По избор е и темата за кратък разказ, ограничението там е до 1 творба. Право на участие имат творци на възраст до 20 години.

Наградите са парични – и в двата модула за първо място по 200 лева, за второ – по 150 лв., за трето – по 100 лева.

Участниците в конкурса трябва да изпратят творбите си на един от следните  имейли: kultura@razgrad.bgdimitarrazgrad@abv.bg или на хартиен носител на адрес: гр. Разград, ул. “Бели Лом“ №28.

В писмото всеки участник трябва да напише следната информация: три имена, възраст, адрес, телефон за връзка. Тема на писмото – Литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Самите творби трябва да бъдат прикачени в отделен файл.

Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

За допълнителна информация: Дирекция „Култура, спорт, туризъм“, телефон: 084/618 243 и РБ „Проф. Боян Пенев“, телефон: 0878 643 954.

Пълният регламент можете да видите на сайта на Община Разград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *