Уволниха треньора на „Лудогорец” след пореден слаб мач, скандално съдийство и провокации от щаба на „Славия”

Треньорът на „Лудогорец” Стойчо Стоев бе уволнен след поредния слаб мач на тима – 0:0 със „Славия”. За злополучния финал на мача обаче отговорност носи и съдийската бригада: главен съдия Стефан Апостолов Апостолов,    асистент 1:    Петър Николов Джугански,    асистент 2:    Красимир Владимиров Миланов
четвърти съдия:    Георги Милков Гинчев, съдийски наблюдател:    Георги Василев Йорданов.

Клубният сайт съобщава, че в мача щампионите имаха пълно превъзходство, но не успяха да реализират положенията си. Двубоят ще се запомни с куп съдийски грешки, които ощетиха и гостите, и “орлите”. В края на първото полувреме вратарят на “белите” Стергиакис бе изгонен с директен червен картон, след като реферът прецени, че е играл с ръка пред наказателното поле. Това се оказа грешно решение, за което вина има и втория асистент Красимир Миланов. Още по-скандалното положение дойде в 79-ата минута, когато кристално чист гол на Вандерсон бе отменен заради засада. Първият асистент Николай Джугански вдигна флага, след като бразилецът вече бе пратил топката в мрежата след пас на Битон. Решението на Джугански бе абсурдно, тъй като при подаването бразилецът бе покрит с два метра от последния човек в защитата на Славия.
Това обаче не бе всичко. Преди почивката вторият асистент Миланов на няколко пъти спря опасни атаки на Лудогорец със спорни засади. Същото направи и Джугански през второто полувреме.

Иначе най-чистото положение за Лудогорец пропусна Якуб Шверчок преди почивката. Полякът не успя да се разпише на празна врата след отличен пас на Лукоки. Славия също имаше възможност да отбележи гол. в 26-ата минута Милен Гамаков стреля от фаул, като Ренан се намеси много добре и успя да спаси, като топката се удари и в горната греда.

Така Лудогорец остава на второ място в класирането на точка зад Левски.

ЛУДОГОРЕЦ – СЛАВИЯ 0:0

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Яцек Горалски (77 – Димо Бакалов), Светослав Дяков, Дан Битон, Мавис Чибота (58 – Вандерсон), Джоди Лукоки, Якуб Шверчок (66 – Клаудио Кешерю);

 

СЛАВИЯ: Антониос Стергиакис, Петър Патев, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Венцислав Бенгюзов (76 – Николай Дюлгеров), Димитър Велковски, Славчо Шоколаров, Емил Стоев (59 – Владислав Узунов), Георги Йомов (45+3′- Георги Петков), Галин Иванов, Цветелин Чунчуков;

 

Жълти картони: Яцек Горалски, Вандерсон, Клаудио Кешерю (Лудогорец); Венцислав Бенгюзов, Георги Петков (Славия);

 

Червен картон: Антониос Стергиакис (Славия).

Непосредствено след мача в коментара си по телевизията, предаваща мачовете от efbet лига изпълнителният директор на „Лудогорец” Ангел Петричев съобщи, че Стойчо Стоев е освободен от поста си, мачът-реванш от плейофа на Лига Европа ще бъде воден от помощник-треньора Станислав Генчев и треньорът на вратарите Здравко Здравков.

Срещата ще се запомни и с нетипична реакция от неколцина от феновете на „Лудогорец”, които към края на мача се опитаха да нахлуят на терена. Това бе провокирано от неприлични жестове от човек от лекарския щаб на „Славия”, влязъл, за да оказва медицинска помощ на поредния излежаващ се на терена футболист на гостите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *