Убийство с въздушна пушка в Лъвино: Брат защити честта на сестра си

Убийство с въздушна пушка разследват ОДМВР-Разград и Окръжна прокуратура-Разград – обявиха на пресконференция директорът на полицията старши комисар Константин Костов и окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Представителят на държавното обвинение обясни, че в 30-годишната му кариера за пръв път се случва убийство по подобен начин. Любопитно е още, че инцидентът е заснет с камера, поставена на имота на извършителя, от записите е смъкнат и звук   , на който се извършва превод, тъй като скандалът е започнал на майчин език.

Всичко започва около 23 часа на 5 февруари след като 48-годишен мъж от Лъвино и 16-годишно момче от същото село след употреба на алкохол решили да посетят тяхна съселянка, за да потърсят интимна близост с 39-годишна жена също от селото. В имота, където живее тя обаче, на плочник пред къщата ги посреща нейният 37-годишен брат с въздушна поща, по данни на прокуратурата неговите инициали са И.А. В същата къща живеят и родителите им, но към този момент там е била само майка им. След скандала между двамата мъже домакинът стреля с въздушна пушка „Хъдсън“ 5,5 мм два пъти от близко разстояние – около една педя. Вторият път улучва в района на адамовата ябълка близо до артерия, мъжът изминава около 50 метра и пада мъртъв. Аутопсията установява, че в дробовете му има 2,5 литра кръв.

Пушката е законно притежавана, регистрирана е в РУ на МВР-Исперих, собственикът няма криминално минало, взета му е кръвна проба, има данни, че както и другите двама участници в инцидента, също е употребил алкохол. Убитият е криминално проявен и осъждан. В Търговище има 4 дела срещу него за кражби, последното е от 2018 г.

Авторът на стрелбата е задържан за 72 часа, работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *