Троян спечели “Ученическите игри” по баскетбол

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи купите и медалите на победителите във финалите по баскетбол (11-12 клас) в „Ученически  игри 2023“ – съобщават от пресслужбата на местната управа.

През последните 4 дни Разград бе домакин и на още едни финали от традиционната ученическа надпревара – по футбол за ученици от същата възраст. Мачовете се проведоха на Тренировъчната база на „Лудогорец“ „Гнездо на орли“. Г-н Добрев бе и на откриването на двата турнира в неделя и приветства участниците и ръководствата на спортните тимове.

Днес присъства на оспорваната финална среща в спортна зала „Абритус“ между отборите на СУ“Васил Левски“-Троян и ППМГ“Акад. Проф. д-р Асен Златаров“-Ботевград, завършил при резултат 45:35 точки.

Така шампионската купа и златните медали получиха момчетата от Троян, а сребърните медали останаха за ботевградчани. На трето място се класира отборът от Силистра, четвърти – Видин, пети – Бургас, шести – Хасково, седми – Пловдив, осми – Шумен, девети – ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, десети – ПГ“Васил Левски“-Исперих. Призът за най-добър реализатор получи Михаил Калинов от Силистра.

В церемонията по награждаването участваха и заместник областният управител Найден Късов и представителят на Министерството на спорта Елеонора Горбанова.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *