Три фолклорни ансамбъла с прекрасен концерт на разградска сцена

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците във „Вечер на ансамблите от Североизтока” за прекрасния спектакъл, който представиха през зажаднялата за фолклор разградска публика.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Той увери двата гостуващи състава – ПФА”Мизия”-Търговище и ПФА”Добруджа”-Добрич, че са винаги добре дошли на разградска сцена, приветства и тях, и изпълнителите от Капански ансамбъл-Разград за това, че съхраняват българските традиции, култура и духовност.

Заместник-кметът Добрин Добрев връчи на ръководителите на трите ансамбъла – Любчо Василев, Стоян Господинов и Кънчо Върбанов – поздравителни адреси и сувенири от името на Кмета Денчо Бояджиев и на Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев. В поздравителния адрес се казва: „Приемете най-дълбоки благодарности за прекрасния концерт, който представихте пред жителите на Разград. Вие ни дарихте с толкова положителни емоции и красота и ни заредихте с енергия за цяла година.

Живеем в трудно и тревожно време. Затова искрено подкрепяме идеята да обединим усилията си, за да го преживеем достойно. Важно е да опазим онези непреходни ценности, които са закодирани в нашия български геном – принадлежността ни към Род и Родина. Фолклорът е важна част от тях. Струва си да го опазим и да го пренесем през времето за следващите поколения. Една благородна мисия, на която всички вие посветихте своите усилия и талант!”.

Концертът в залата на Общински културен център Разград бе вторият от поредица музикални събития, събиращи на една сцена ПФА”Мизия”, ПФА”Добруджа” и Капански ансамбъл, първият бе в Добрич, на 12 октомври предстои спектакъл в Търговище. Всяка от формациите представя 40-минутна програма, като ансамбълът-домакин излиза последен на сцената.

В края на концерта снощи кошници с цветя бяха поднесени за всеки от ансамблите от името на Кмета Денчо Бояджиев и на Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, от името на Областния управител Гюнай Хюсмен и от името на секретаря на читалище „Напредък 1901”-Разград Светослав Стойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *