Три пианистки от Музикалната школа с отличия от конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”

И тази седмица от Музикалната школа „Илия Бърнев” към НЧ”Развитие 1869”-Разград се похвалиха с чудесно представяне на свои възпитаници на престижен конкурс. Общо 4 награди са получили три от пианистките в класа на Галина Героева – съобщи директорът на школата Деян Денчев.

В седмото издание на Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват” на 4 и 5 юни са участвали близо 800 деца и младежи от 5 до 19-годишна възраст. Малките таланти  са разпределени в три основни раздела: „Музика”, „Надиграване” и „Визуални изкуства”.Форумът се организира от СУ”Сава Доброплодни”-Шумен и Община Шумен, а   съорганизатори са Училищното настоятелство при СУ „Сава Доброплодни” и Музейният комплекс „Панчо Владигеров” – гр. Шумен”.

Именно в музея на името на известния български композитор са се представили трите момичета от разградската Музикална школа. Изпълненията им са оценявани от жури в състав: Веселинка Иванова – преподавател в Национално училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” Русе;д-р Калина Василева – директор и диригент на Симфониета Шумен и Константин Аврамов – първа цигулка в Симфониета Шумен. Интересното е, че и трите момичета са включили в репертоара си по една творба на разградския композитор Димитър Ненов.

С две награди от конкурса е Славена Петкова. Тя е на първо място в четвърта възрастова група, а печели и Голямата награда на Кмета на Шумен.

В същата възрастова група на второ място е Дерия Генджева.

При по-малките – в трета възрастова група – Невена Цанкова е на трето място.

Растат достойни наследници на Фидоси Керчев – обобщи преподавателката на трите пианистки Галина Героева, доволна от представянето на момичетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *