Три нови случая на COVID-19 в област Разград за последното денонощие

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 10.08.2020 г. са регистрирани три нови потвърдени случая на COVID-19 в област Разград.  Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Единият случай е жена  на 62 г. от гр. Разград. Потърсила е медицинска помощ на 10.08.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е със следните придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Захарен диабет тип II, Карцином на гърдата. Хоспитализирана е в Отделението по инфекциозни болести.

Вторият случай е мъж на 40 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без симптоматика и не съобщава за придружаващи заболявания. Оставен е с предписание за изолация, в рамките на 14 дни.

Третият случай е мъж на 60 г. от с. Божурово, община Кубрат. Потърсил е медицинска помощ на 10.08.2020 г. в „МБАЛ Медика Русе“ АД, гр. Русе. Изследван e в СМДЛ „Здраве 99“ ООД. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Хоспитализиран е в Отделението по инфекциозни болести. Мъжът не съобщава за придружаващи заболявания.

Общо от началото на пандемията положителните случаи в Разградско са 140. Най-малко са в Кубратско, случаят в Божурово е втори за общината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *