Три медала за Разград от национален шампионат, правнучката на Лютфи Ахмедов ще представя България на Европейско първенство

Правнучката на световния шампион Лютфи Ахмедов отново спечели шампионска титла на републиканско първенство, съотборничките й от СКБ”Лютфи Ахмедов”-Разград добавиха още 2 бронзови медала във витрината с отличия за клуба.

Държавният Лично-Отборен Шампионат за момичета и кадетки се проведе в петък и събота в Бургас – съобщават от разградския клуб. Общо четири състезателни, водени от треньора Нермидин Якуб и бащата на шампионката, който е и неин личен треньор Октай Шен, представяха Разград на шампионата, в който взеха участие над 120 състезателки от над 30 клуба от страната.

При момичета до 15 години очаквано след шампионската титла преди месец на Ягмур Шен в категория 54 килограма след 4 убедителни победи тя отново се изкачи на върха на олимпийската стълбичката и грабна златния медал. С това младата състезателка затвърди участие на Европейското първенство по борба за момичета и момчета до 15 години, което ще се проведе тази година в град Бургас от 27 до 30 май .

При кадетките в категория до 46 килограма Тюлин Али се класира на трето място.

След 3 победи и една загуба също с бронзов медал в категория до 65 килограма се окичи Мелиса Ярадан.

Айшегюл Нихат при 69-килограмовите кадетки се класира на пето място.

И трите състезателки в СКБ”Лютфи Ахмедов” са и  ученички в Спортното училище в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *