Три медала за разградския бокс от два национални шампионата: златен, сребърен и бронзов

Златен, сребърен и бронзов медал за състезателите от СКБ”Олимпия” – Разград от два национални шампионата за различни възрасти.

Отличникът сред състезателите, подготвяни от треньорите Мирела Николова, Петър Петров и Станислав Ненков, е Мерт Мехмед. Той е спечелил златен медал още при първото си участие на първенство от такъв ранг. Мерт се е състезавал в кат. 90 кг. в Държавния личен шампионат и Държавно-лично първенство за ученици (13-14 години), които са се провели в края на седмицата в Плевен. Младият състезател е спечелил безапелационно срещите си и се качил най-високо на почетната стълбичка.

На този шампионат, в който се надпреварват за отличия 120 състезатели от 30 клуба, СКБ”Олимпия”-Разград участва с още двама боксьори и има още един медал. В кат. до 59 кг. Ремзи Ремзи остава на трето място и се окичва с бронзов медал, а дебютантът на такива състезания Владислав Василев е на пето място в кат. 48 кг.

Седмица по-рано състезатели от СКБ”Олимпия”-Разград участват и в Държавния личен шампионат и Държавно-лично първенство за младежи (17-18 години) и оттам клубът може да се похвали с един медал, който дори е можело да е от още по-ценен метал.

В кат. до 52 кг. Денис Асенов е на второ място, поради получена контузия обаче не се е играл финалът На пето място са класирани: Джем Адил – кат. 64 кг., Благовест Неделчев – кат. 69 кг. и Людмил Неделев – кат. 75 кг., и тримата са отпаднали сред срещи с национални състезатели в категориите си.

Треньорът Мирела Николова съобщи, че и останалите възрастови групи се готвят усилено за републикански шампионати, в края на месеца ще се боксират юношите (15-16 години), а през ноември за медали ще спорят момичетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *