Трима отличници от Езиковата гимназия ще запалят светлините на Градската Коледна елха

Трима отличници от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград ще запалят светлините на Градската Коледна елха в понеделник, 6 декември – съобщават от пресслужбата на местната управа. Единадесетокласничките Кристина Янакиева и Кристияна Киранска, както и дванадесетокласникът Кадир Кадир са призьори от конкурси по дебати на английски език.

Тържеството за светване на светлините на елхата пред Общинския културен център започва в 18,00 ч. на Никулден. В програмата ще участват още талантливи деца от Разград. Момичетата от Градски Мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца ще представят танци със светещи пойове, а коледари от ДТШ“Хорце“, също при ЦПЛР ЦРД, ще отправят поздрав към разградчани с традиционно фолклорно изпълнение.  На сцената ще видим и 9-годишната Туана Акбаш от Класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД. Край елхата малките зрители на тържеството под надслов „Светлините на елхата“ ще се срещнат и с Дядо Коледа.

Тържеството ще се заснеме и излъчва онлайн от КИС 13.

Припомняме, че тазгодишното коледно дърво е 11-метров смърч. То е предоставено от дарител, отсечено е от частен двор в Разград, тъй като е създавало опасност за електрическата мрежа в района.  Коледната елха, както и района на площад „Независимост“, включително Часовниковата кула и Фонтана с момченцата, са украсени от варненската фирма „G&D electro group“, а останалата част от града – от Общинско предприятие „Паркстрой“.

По-малки елхи са поставени в жк „Орел“ до блок 12, до блоковете „Морави“, на ул. „Васил Левски“ и в квартал „Абритус“(Водна централа). Украсени се и мостовете до Пощата и до ОМВ, както и елхата до паметника на Майстор Манол. В градинката до Художествената галерия е оформен детски кът с две къщички, Дядо Коледа и коледен ангел. Повече снимки вижте ТУК.

 

 

 

One Reply to “Трима отличници от Езиковата гимназия ще запалят светлините на Градската Коледна елха”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *