Тираджия в карантина отишъл в Пътна полиция, осъдиха го на пробация и 5000 лева глоба

Шофьор на ТИР, нарушил карантинните мерки, получи наказание „Пробация“ и 5000 лева глоба след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Разград – съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

59-годишният Петър Г. е сключил споразумение с Районната прокуратура в Разград, то е било одобрено от Разградския районен съд и мъжът е бил осъден на пробация с две пробационни мерки и глоба от 5000 лева. Наказанието е наложено на подсъдимия, който е шофьор на ТИР, заради нарушение на карантинните мерки във връзка с ограничаване на разпространението на СOVID-19.

На 6 април тази година Петър Г. се завърнал от чужбина и бил поставен с предписание на РЗИ в Русе под карантина. Ден преди да изтече срокът на изолацията му, той отишъл в сградата на „Пътна полиция“ в Разград. С това извършил деяние по член 355, ал. 2 от НК.

С одобреното от съда споразумение Петър Г. е задължен да се регистрира по настоящ адрес за срок от 6 месеца и да се явява и подписва пред съответния пробационен служител два пъти седмично. За същия период от време той трябва да се среща с пробационен служител в пробационната служба по настоящия му адрес.

Определението на Разградския районен съд е окончателно и влиза в сила веднага.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *