Театърът празнува в понеделник с шествие в центъра

По повод на 27 март – Международен ден на театъра, Театрално-музикален център Разград ще организира и проведе няколко събития, посветени на празника – съобщават от пресцентъра на културната институция.

На 27 март, в 12.30 ч от пл. „Независимост“ (пред сградата на Общински културен център) ще тръгне празничното шествие на артистите и служителите от ТМЦ-Разград. Всички те, облечени с театрални костюми и маски, ще преминат през пл. “Ларго” и  бул. “България“ (пешеходната зона), където ще напомнят на разградската общественост и публика за магията на театралното изкуство, във всичките му форми.

На 31.03.2023 г. от 19.00 ч, в Общински културен център- Разград, ще се изиграе представление на спектакъла “Търновската царица“, с гост Елена Петрова,  което също е посветено на артистичния празник.

Международният ден на театъра се отбелязва от 1961 г. по инициатива на парижкия Международен театрален институт, който действа под егидата на ЮНЕСКО. Датата е 27 март, защото на този ден се открива сезонът на “Театър на нациите” .

На този ден всяка година един от начините на отбелязване на празника е изтъкнат артист да отправи своето годишно послание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *