С положителна проба за наркотици е шофьорът на камиона, убил велосипедист в Кубратско, изследват дрога ли е или лекарство

36-годишен безработен мъж от Кубрат е загиналият в тежката катастрофа тази нощ велосипедист – съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград днес.

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен около 21 часа на 27 октомври. При огледа на място е установено, че по пътя Русе – Кубрат, след село Беловец, товарен автомобил „Рено“ с прикачено полуремарке, управляван от 39-годишен водач от Кубрат, застига и блъска велосипедиста, след което навлиза в лентата за насрещно движение и удря пътуващия в посока Беловец лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 49-годишен мъж от град Тутракан. В автомобила са пътували 49-годишна жена, 34-годишната й дъщеря и 8-годишната й внучка от русенското село Хотанца. Трите са транспортирани за преглед в Русе. Велосипедистът загива на място. Пробите на водачите за алкохол са отрицателни. При направените тестове за наркотични вещества, пробата на водача на камиона реагира положително на „безодиазепини“. По случая се води досъдебно производство.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна допълниха информацията. По техни данни е взета кръвна проба за химически анализ за изясняване дали се касае за забранена субстанция или става дума за лекарствен продукт. Има данни мъжът да е приемат специфични медикаменти, изписани му с рецепта.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *