С награди за млади фотографи започна 25-тото „Еколято“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри 25-тото издание на инициативата „Еколято“, връчи и част от наградите от два ученически фотоконкурса – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Инициативата „Еколято“ се организира от ЦПЛР ЦУТНТ по програмата на Община Разград за екологично възпитание на подрастващите. В тазгодишното й издание участват 120 деца от 5 до 8 клас, разпределени в три смени, всяка от по 2 седмици. В заниманията им се акцентира върху възпитаване на грижа за природата и чистотата в града, съчетано с възпитание на отговорност и добри навици. Заниманията на децата включват: екологични образователни беседи, презентации, срещи с кариерен консултант, пленери, посещения на обекти с екологично и историческо значение, всяка от смените завършва с Детска академия по безопасност, организирана от ОДМВР-Разград. В останалите занимания за децата участват и други институции и организации, сред които РЗИ-Разград, РИМ-Разград и други.

В приветствието си към участниците в „Еколято“ заместник-кметът Хабибе Расим им пожела приятна и ползотворна ваканция, съчетание от усвояване на нови знания и умения със забавни приключения, успешно и творческо „Еколято“.

На церемонията по откриване на „Еколято 2022“ победителите от два фотоконкурса получиха наградите си.

Призовете от фотоконкурса „Живата природа“ бяха връчени от заместник-кмета Хабибе Расим и началника на РУО-Разград Ангел Петков. В 14-тото издание на организирания от ЦУТНТ фотоконкурс са участвали 79 ученици от 12 образователни институции и 2 социални институции от Разград и Исперих. Те са представили 117 творби в две направления: „Красотата на природата“ и „Нашите приятели – животните“. Победителите са определени от жури в състав: фотографите Теодор Пенчев и Данче Бозаджиева и учителят в ЦУТНТ Милен Митев. Имената на победителите са публикувани на интернет страницата на Община Разград: https://www.razgrad.bg/images/images/obrazovanie/CUTNT/2022/%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%A2%D0%9E%D0%9A%D0%9E%D0%9B-2022_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0.pdf.

Другият фотоконкурс, чиито награди бяха връчени днес, а снимките бяха подредени пред Общинския културен център, е на тема „Моят свят без наркотици“ и е организиран от Община Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и не легалния трафик на наркотични вещества. В конкурса са представени 80 фотографии на 41 автори от Разград и от съседните Силистренска и Търговищка области. Победителите са определени от жури в състав: Росен Иванов – фотограф, Илияна Георгиева – говорител на ОДМВР-Разград и Станислава Петрова – председател на ОбСНВ-Разград. Наградите бяха връчени от заместник-кмета Хабибе Расим и председателя на ОбСНВ Станислава Иванова.

Победителите са:

Първа възрастова група 1 – 4 клас

I място Цветан Христов Христов

II място Йолина Йорданова Петрова

II място Павел Радинов Радев

III  място Стефани Ангелова Цонева

Втора възрастова група 5 – 8 клас

I място Кръжок „Работливко”- с.Преславци  общ.Тутракан

II място Тея Валентинова Георгиева

III място Ибрахим Ибрахим Мераджъ

 Поощрителна Младен Тихомиров Стоянов

Трета възрастова група 9 – 12 клас:

I място Драгомир Златев Атанасов

II място Мила Владимирова Владимирова

III място Никол Мирославова Атанасова- гр.Попово

III място Ирена Светлинова Станчева

Снимки с най-много харесвания във фейсбук страницата на ОбСНВ и ПИЦ – гр. Разград

I място Ирена Светлинова Станчева III-та възрастова група 173 лайка

II място  Светломир Светлинов Димов I-ва възрастова група 113 лайка

III място Йоана Руменова Тодорова III възрастова група 37 лайка

Награди от ОбСНВ и ПИЦ:

Първа възрастова група 1 – 4 клас

Калоян Иванов Пешев

Сиана Милкова Маринова

Втора възрастова група 5 – 8 клас

Елефтериус Денлис

Иванка Диянова Димитрова

Трета възрастова група 9 – 12 клас

Мануела Стоянова Стоянова

Емирхан Севдов Бориславов

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *