С д-р Селиме Карагьозова в листата ДПС обяви цел – 3 мандата

Една от големите изненади в листите за изборите на 14 ноември стана ясна днес – в листата на ДПС е д-р Селиме Карагьозова.

Само двама от кандидатите се явиха лично пред РИК днес за подаване на документи за регистрация – областният лидер Мехмед Салим и кметът на Лозница Севгин Шукри, с тях бе и общинският председател на разградската структура на ДПС Али Назмиев. Оказа се, че това е 13-тата поред политическа сила, подала документи за регистрация в комисията и тримата политици видяха добър знак във фаталното число.

Пред Разград24/7 областният лидер представи листата и коментира изненадата в нея. Тя е същата като на изборите на 11 юли, но с една много важна промяна. На първа позиция е заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, на втора – Ихсан Хаккъ, на трета – д-р Селиме Карагьозова-Шакир, на четвърта – зам.-кметът на Община Завет Денис Татар, на пета – зам.-кметът на Община Самуил Севим Рамаданова, на шеста – общинският председател на МДПС в Кубрат Едис Даудов, на седма – Севгин Шукри, на осма – Мехмед Салим.

Д-р Карагьозова е изключително ерудиран човек, личният лекар с най-голяма пациентска листа в областта, както и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Разградско – коментира Мехмед Салим.

Припомняме, че д-р Карагьозова бе общински съветник от ДПС един мандат – в периода 2007-2011 г., но след това се оттегли от политиката. Появи се отново като в първата листа на „Кауза Разград“, но не влезе в местния парламент и в следващите години бе само логистична подкрепа на Каузата.

„Тя винаги се е придържала към идеалите на партията, така че просто отново се завръща, не е излизала от редиците, просто много е ангажирана и отново влиза активно в политиката“ – обясни Мехмед Салим в отговор на наш въпрос дали е напускала ДПС. По думите му д-р Карагьозова е много разпознаваем човек и това, че е на трето място в листата на ДПС, означава, че партията се бори за трети мандат от Разградски регион. „Мислим, че д-р Карагьозова твърде много ще допринесе за увеличаване на гласовете на ДПС в цялата област“ – допълни той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *