Със символи на нашата земя – Капански ансамбъл и камилчена китка – тръгват към изборния ден кандидатите за народни представители от листата на „Продължаваме промяната-Демократична България”

Фолклорен концерт – подарък за жителите на Разград и региона – направиха тази вечер кандидатите за народни представители от Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България”. Към изборния ден в неделя политическата сила с №12 в бюлетината тръгна с два символа на „нашата земя”, както ги нарече водачът на листата Антоанета Цонева – Капански ансамбъл и камилчена китка.

На сцената преди концерта тя излезе именно с камилчена китка – един от най-типичните елементи от капанската носия.

„Часове преди 2 април решихме да вземем от енергията, от силата, жизнеността и ритъма на танците на нашата земя. Вярваме, че нишката, която води към нашите корени и към бъдещето, за което днес говорим, може да бъде истинска, здрава, и съхранена като тази камилчена китка – толкова колоритна, силна със своята виталност, като щит срещу всяко едно зло. Тази китка за мен е образът на българската  традиция, единствена по рода си, красива, неповторима, тя е събрала виртуозност на нашата земя и нашия край” – заяви Антоанета Цонева пред жителите на родния си град, които напълниха залата на Общинския културен център.

Тя, заедно с останалите кандидати за народни представители, посрещна лично всеки от зрителите на входа на залата. Всеки от тях получи и по един брой от специалното печатно издание на Коалиция „ПП-ДБ”-Разград „Изборът 12” – 8-страничен вестник, в който се представят основните идеи на коалицията и кандидатите от листата за 18-ти Разградски регион, има и кръстословица и забавни обяви.

Преди вихрените танци и мелодични песни на изпълнителите на Капански ансамбъл Антоанета Цонева представи останалите присъстващи кандидати за народни представители от листата на „Продължаваме промяната-Демократична България”. В „отбора на Разград” са: лекарят в МБАЛ”Св. Иван Рилски” д-р Цветомир Цанков, земеделските производители Мариела Йорданова и Нихат Расим, заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров, общинският съветник Иво Димитров. Антоанета Цонева обясни, че Мариела Йорданова е авторът на идеята по време на цялата предизборна кампания кандидатите за народни представители да раздават пакетчета със семена от различни цветя, „защото вярваме, че така, както тези семена ще поникнат във вашите градини, така надеждата за една нова европейска България ще расте в сърцата и умовете на всички, които са готови на 2-ри април наистина да направим заедно така, че да поведем страната напред.” – допълни Цонева.

Тя призова присъстващите в залата да убедят своите близки и познати да подкрепят коалицията с №12 в бюлетината, по този начин „гласуват за бъдещето на България, за да можем да направим правителство. За да можем да извадим страната от кризата, в която тя се намира, ни е нужна вашата енергия, вашата сила и вашето доверие” – заяви Антоанета Цонева.

„Ние заедно – Продължаваме промяната и Демократична България – обединихме силите си, за да можем да тласнем България напред. Ние вярваме, че България може и че има как нашата Родина да бъде достойна европейска страна” – категорична бе Антоанета Цонева.

Заедно със зрителите в залата, кандидатите за народни представители дълго аплодираха изпълненията на  Капански ансамбъл, а в края на концерта се хванаха на хорото до танцьорите.

Още снимки вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *