Столетник сам посети личния си лекар за втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19

Корона

Столетник от Разград посети личния си лекар за втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19 вчера – научи Разград24/7. Мъжът е на 101 години, дошъл е сам в кабинета на д-р Елена Миличина с желание да бъде ваксиниран. „Човек с напълно запазена памет и интелект, за мен беше удоволствие да общувам с него” – споделя д-р Миличина. Тя не знае с какво се е занимавал в професионалния си път възрастният човек, разбрала само, че в семейството му има медицинско лице. Лекарката е впечатлена от убедеността му в ползата от ваксините. „Прекланям се пред годините му и вярата в науката” – казва тя.

Д-р Миличина е отскоро личен лекар на столетника, до преди няколко месеца той е живеел в друго населено място и останалите три дози ваксина са поставени там. Ваксината, която общопрактикуващата лекарка е поставила на възрастния мъж, е Пфайзер.

Вероятно пациентът на д-р Миличина е най-възрастният български гражданин, ваксиниран с бустерна доза. Според медийни публикации досега двама столетници от Асеновград държаха рекорда за ваксиниране, но с първа доза.

Според данни от Единния информационен портал за мерките за борба срещу разпространението на COVID-19 в Разградска област с втора бустерна зона вече са 506 човека. Общо хората със завършен ваксинационен курс са 29 325. Потвърдените вчера случаи на COVID-19 в областта са 13, общо от началото на пандемията са 11 616.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *