Стигнахме нов таван – 30 с COVID-19 за ден

Корона

В деня, в който РЗИ-Разград обяви, че няма да дава информация за заболеваемостта от COVID-19, бе постигнат нов рекорд за броя новозаболели в Разградска област.

При максимално досега 19 човека на ден за 22 октомври в Разградско новите положителни тестове са 30 – става ясно от Единния информационен портал на здравното министерство. На тази платформа, която остава единствен официален източник за медиите, отразяващи събитията в Разградска област, разбивките по отношение на възраст, пол, медицински лица и други критерии са за цялата страна, а не на региони, затова този тип подробности за региона ще останат неизвестни, както за вчера, така и за всички следващи дни, в които РЗИ-Разград продължи обявеното информационно затъмнение.

Според Единния информационен портал общо от началото на пандемията с COVID-19 в Разградско са близо 400 човека – 393. По брой заболели само в 4 административни области има по-малко болни, но като се има предвид, че населението в областта е сред най-малките в страната, изпреварваме само един регион, реалното състояние на нещата е доста по-сложно. Освен това половината от тези болни са регистрирани в последните 2 седмици.

Бъдете здрави, спазвайте мерките на здравното министерство и на Областния щаб за борба с коронавируса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *