Сръбският посланик ще търси побратим на Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев се срещнаха днес с Посланика на Република Сърбия Н.Пр. Желко Йович. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Двамата представиха на дипломата Община Разград по отношение на икономическото и културното й развитие. Тримата обсъдиха и епидемичната обстановка в двете съседни държави, ограниченията, които се налагат заради разпространението на COVID-19 и темповете на ваксинация.

Н.Пр. Желко Йович сподели своите чудесни впечатления от спортната инфраструктура на региона, визирайки стадион „Хювефарма Арена“. Той допълни, че през последните години Сърбия инвестира в развитие на спорта и спортната инфраструктура като една от възможностите да се осигури развитие на младите хора и да останат те да живеят в родната си страна.

Посланикът на Сърбия заяви своята готовност да съдейства за реализация на общи инициативи, най-вече по отношение  на бизнеса и на младежките дейности.

Сърбия е сред малкото балкански държави, в които нямаме град-побратим, а има сфери, в които можем да си сътрудничим – заяви Кметът Денчо Бояджиев. Н.Пр. Желко Йович пое ангажимент да обмисли кой регион в Сърбия със сходни характеристики може да се побратими с Разград.

Кметът Денчо Бояджиев и Н.Пр. Желко Йович си размениха протоколни подаръци, като дипломатът получи плакет с един от символите на Разград – Момина чешма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *