Солетите „Хрус-Хрус“ на „Млин-97“ АД – за втори път с отличието „Супербрандс“

Солетите „Хрус-Хрус“ на разградската фирма „Млин-97“АД за втори път са сред любимите марки на българина, носители на приза „Супербрандс“.

„Superbrands“ е световна организация, която избира най-разпознаваемите марки в 80 страни, в България има представителство от 2005 г. Разградските солети са единственият продукт от Лудогорието, който е оценен с този приз. За пръв път солетите „Хрус-Хрус“ получават това отличие за периода 2019/20 г., а наскоро новата управа на фирмата го получи и за втори път.

В новото ръководство е внукът на познатият на поколения разградчани Сали Шишманов – Алекс Шишманов. Младият предприемач е бранд и експорт мениджър във фирмата, като разработва нови пазари заедно с търговския директор Мартин Любенов.

Двамата разказват за симбиозата, постигната между съхранените във фирмата традиции с модерните технологии и възможностите пред съвременното производство. В „Млин-97“ АД от 45 години се използват каменни пещи за изпичане на солетите „Хрус-Хрус“.

Във връзка със сложната икономическа обстановка в момента новият екип е изготвил проект за инвестиции във ВЕИ.  Стойността на проекта е 1 милион лева, като включва и допълнителна автоматизация на процесите в мелницата.

Ежемесечно българският пазар поема десетки тонове солети „Хрус-Хрус“ – разказват Шишманов и Любенов. Компанията активно разработва износ основно към държави в Близкия Изток.

За съжаление в настоящата икономическа обстановка продукцията на българските производители вече не е конкурентна на други държави – коментират младите мениджъри. Те считат, че мерките, предприети от правителството за подобряване на доходите на различни социални групи, трябва да бъдат предшествани от мерки, подкрепящи бизнеса, който осигурява доходите на хората.

Компанията е изправена пред предизвикателства от различен характер, които преодолява с гъвкавост и екипна работа. Разширяване асортимента на предлаганата продукция, която в момента е основно солети и пшенични брашна, е приоритет за Млин-97 АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *