Снегорини за селските кметове в Кубратско

Община Кубрат осигури чисто нови мобилни снегорини за всички населени места в община Кубрат – съобщават от пресцентъра на местната управа. Общата бройка на новите придобивки е 16, които са доказано изпитани и с високо качество.

Днес машините бяха предадени на всички кметове от населените места лично от кмета на Община Кубрат Алкин Неби в присъствието на председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов.

Снегорините от марката BULMASTER ще служат за почистване на заснежени тротоари, алеи, паркови зони и други пространства.

“Целта ни е да улесним работата на кметовете и работниците. Знаем колко сложно е почистването когато наистина настъпи обилен снеговалеж и когато условията са тежки. Благодарение на тези снегорини сме убедени, че ще има добри резултати и то видими за хората и обществото “, посочиха от ръководството на местната администрация в Кубрат.

“Благодарение на ротора с назъбени витла без проблем ще може да се почиства и замръзнал сняг”, заяви управителят на фирмата-вносител за страната Иван Коледжиков, който направи демонстрация на работата с машините и даде точни указания за боравенето с тях.

Снегорините са снабдени с бензинов четиритактов двигател с мощност от 7 к.с., предавателен и роторен механизъм. Безпроблемно машините ще могат да почистват и преспи до над един метър стига с тях да се борави правилно.

Снегопочистващата техника е устойчива на тежко и продължително натоварване. Снабдена е със шнек с голяма ширина, за да може да изчиства големи количества сняг, а благодарение на регулируем дефлектор, снежната маса ще може да се изхвърля в избрана посока на разстояние до 10 метра.

“Тази инвестиция определено си заслужава, тъй като много от колегите са се сблъсквали с редица проблеми при зимното почистване. Всеки човек иска да е почистен центъра в селото, да му е чисто когато идва до кметството, до детската градина, пощата, здравната служба. Разбира се да се надяваме на по-мека и благосклонна зима, защото тя тепърва започва, а когато сме подготвени е друго”, заяви кметът на село Божурово Юджел Юсеинов.

Новите снегорини бяха разгледани и от граждани, които поздравиха Общината за добрата инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *