Сливат Вътрешно, Кардиология и Гастроентерология в областната болница

Да бъде сключен договор с Русенския университет „Ангел Кънчев“ за обучение на медицински сестри, които да работят в разградската болница „Свети Иван Рилски“, ще е един от приоритетите в дейността на новия изпълнителен директор д-р Станимир Георгиев. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Новият директор е убеден, че това е начинът да бъде преодолян недостигът на такива кадри в лечебното заведение. Това е станало ясно на поредица от работни срещи, организирани от областния управител Драгомир Златев.  В срещите, освен д-р Георгиев и областният управител, са участвали още кметът на община Разград Денчо Бояджиев, заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, общинският съветник Иво Димитров и временно изпълняващият длъжността неин изпълнителен директор Теодор Гавралов.

Д-р Георгиев ще работи още за оборудването на „Свети Иван Рилски“ със съвременна медицинска апаратура и за попълване на екипа с лекари, където това е необходимо. На срещите бе уточнено, че предстои сливане на три отделения /“Вътрешно“, „Кардиология“ и „Гастроентерология“/ в едно. Реформата няма да доведе до съкращаване на персонала. Целта на провеждането й е да бъдат оптимизирани разходите.

По информация от пресцентъра на Областна администрация при разговорите от Община Разград е заявена готовност за осигуряване на средства за нова медицинска апаратура, но при условие, че се стигне да съответното увеличаване на дяловото участие в акционерното дружество. Местната власт е склонна да търси и варианти за осигуряване на общински жилища за млади медицински специалисти, които проявят готовност да работят в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *