След семеен скандал мъж от Завет уби баща си

37-годишен мъж от град Завет е задържан за убийство – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Около 22 часа на 8 декември той подал сигнал на тел.112 за семеен скандал. Пристигналите на място полицейски служители установили, че 65-годишният му баща е в безпомощно състояние, с прободна рана в областта на корема. На път за болницата умира. В хода на разследването става ясно, че възрастният мъж има и втора прободна рана в областта на гърдите. Извършителят нанесъл ударите с ловен нож, оставен в една от стаите в къщата. Трупът на бащата е откаран за аутопсия в Русе.

По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че мъжът с инициали А.А. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. На 8 декември 2021 година баща и син употребили значително количество алкохол, като това довело до скандал помежду им. Това не било инцидент, а пореден такъв случай, при който двамата имали сериозни конфликти. Стигало се дори до сезиране на органите на реда при предходни подобни ситуации. По време на скандала, под въздействието на употребения алкохол, младият мъж намушкал баща си. 65-годишният пострадал починал на път за болницата.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо А.А. – „задържане под стража“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *