След полицейската операция в петък: в Прелез откриха 230 л. алкохол без бандерол, в Завет разследват измами

Мобилни телефони, сим-карти, компютърни конфигурации, както и 3 автомобила са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе на 3 юли под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

На територията на град Завет и село Прелез бяха извършени проверки с цел противодействие на престъпления, свързани с измами, както и държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Веществените доказателства бяха иззети при претърсвания на три имота в град Завет, обитавани от двама мъже на 43 и 69 години и две жени на 36 и 27 години. Престъпната дейност, извършвана от тях, е съставомерна по чл. 209 от Наказателния кодекс – за измами.

При процесуално-следствени действия на други два адреса в заветското село Прелез, обитавани от майка и син на 69 и на 48 години, са установени и иззети 230 литра етилов алкохол /ракия/ без акцизен бандерол. 

Три контролно-пропускателни пункта бяха изградени в петък на входно-изходните пътища в град Завет. В хода на специализираната операция бяха проверени 288 лица и 204 моторни превозни средства. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Констатирани са 36 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта и 21 фиша. Връчени са 5 електронни фиша. Проведени са беседи с 33 лица от активния криминален контингент.

Образувано е едно бързо производство, а работата по две досъдебни производства  – за измами и за акцизни стоки без бандерол – продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *