Следващата неделя отбелязваме Световния ден на ходенето

И тази година за 29-ти път Община Разград се включва в инициативата Световен ден на ходенето. Спортният празник, организиран от Община Разград и спортен клуб „Спорт за всички“, ще се проведе на 9 октомври, неделя. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Тази година организаторите освен маршрутите, които се преодоляват с ходене, са подготвили и маршрути за преодоляване със свободно каране на колело. В ходенето и карането на колело могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение. Маршрутите за ходене са между 1000 и 3000 м., а за каране на колело – 3000 м.

Началото на спортния празник е от 10. 00 ч. на 9 октомври (неделя) 2022 г. в Градския парк (пред Ронда).  Всички преминали по маршрутите чрез ходене и каране на колело ще участват в томбола с много предметни награди.

Денят на ходенето е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Българска асоциация „Спорт за всички“.

Спортното събитие е от календара на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА). То има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност- ходенето.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *